logo

 • landmeten met drones

  landmeten met drones

 • landmeten met drones

  landmeten met drones

 • Landmeten dijk drone

  Landmeten dijk drone

 • Landmeten drone

  Landmeten drone

 • Landmeten met drone

  Landmeten met drone

 • landmeten met drone

  landmeten met drone

 • landmeten met drone

  landmeten met drone

 • landmeten met drone

  landmeten met drone

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Landmeten met Drone

Landmeten met drones is snel en gemakkelijk. Tot wel 100 hectaren inmeten in één dag. Airovation gebruikt drones voor karteren en landmeten. Foto’s worden een nauwkeurig landmodel (evt. 3D) van waaruit gemakkelijk en snel afstanden, oppervlakten en hoeveelheden bepaald kunnen worden. Hiernaast voorbeelden van toepassingen. 3D-mapping van een dijk, ontwerptekeningen etc.

3D Landmeten met drone

Landmeten met drone is niet langer meer toekomstmuziek. Tot wel 100 hectaren nauwkeurig inmeten in slechts 1 dag? Het kan! Tegen een fractie van de prijs van een conventionele landmeting!

De ontwikkeling van de drones gaat sneller dan ooit. Hierdoor worden de toepassingen steeds talrijker. Nog voordat de drones echt in opkomst waren is de techniek van het landmeten met drone al bedacht. Deze techniek is met dezelfde snelheid doorontwikkeld waardoor nu op een zeer snelle en accurate manier gewerkt kan worden.
 
 

 

Voordelen

Voordelen

– Vanaf €0,01/m2
– Vanaf 1 m² toepasbaar
– Snelle uitvoering (tot wel 100 ha in 1 dag)
– GPS/GNSS nauwkeurigheid
– Dichtheid puntenwolk tot wel 1cm
– Direct een heel gebied in kaart ipv losse punten
– Versnelling van calculatie (hoeveelheidsberekeningen etc.)
– 3D beeld van het terrein voor beter gevoel voor de locatie

 

Hoe werkt landmeten met drones?

Airovation gebruikt voor het landmeten met drone een standaard camera. Voorafgaand aan de vlucht(en) worden een aantal fysieke punten ingemeten met een “ouderwets” GNSS-station. Over het algemeen zijn dit 9 punten, er kan echter gekozen worden voor een hogere nauwkeurigheid. De ingemeten punten worden in enkele seconden opgeslagen op de computer.

Voor vertrek naar de locatie is een vluchtplan gemaakt (zie onderstaande afbeeldingen). De drone volgt een vooraf ingesteld pad en neemt in een rechte lijn omlaag foto’s van het terrein. Het is hierbij zaak dat de foto’s voldoende overlap hebben. Zodra het hele terrein is gefotografeerd is er voldoende data verzameld voor de verwerking.

Alle gemaakte foto’s worden ingeladen in de computer en over elkaar heen geplakt tot één grote afbeelding (Google Maps in zeer hoge resolutie). Vervolgens worden de ingemeten punten ingeladen op deze kaart waarna middels driehoeksberekeningen de glooiing in het land wordt berekend. Uiteindelijk heeft u een 3D kaart van het gehele terrein waarmee snel, gemakkelijk en nauwkeurig afstanden en hoeveelheden kunnen worden bepaald.

Deze techniek wordt constant verbeterd en doorontwikkeld om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen leveren.
Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vooral contact met ons op. Klik hier.